Карьера в IT: должность Sales Manager

Він спрямовує команду на пошук Вакансія Sales Manager віддалено рішення, пропонує концептуальне бачення. По-перше, спілкування з людьми з усього світу, знайомство з різними культурами та бізнесами як онлайн, так і в робочих поїздках. По-друге, гнучкий графік і можливість самостійно впливати на свій дохід, який залежить від результату роботи.

Якими навичками повинен володіти менеджер для кожного з 5 етапів продажів?

При використанні матеріалів нашого медіа — робіть активне посилання у першому абзаці зі згадуванням Медіа Inweb. Звісно, список можна доповнювати новими пунктами безкінечно, однак цей перелік скілів дозволить тобі стартувати кар’єру на джуніор позиціях. Якщо вам відгукується це все, можливо, Sales менеджмент і є ваш професійний шлях. Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності та угодою користувача. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Як продають IT компанії? Суть та складники продажів

Орієнтуючись на аналітику з CRM та план продажу, розробіть чеклісти для sales-команди. Згідно з Glassdoor, у компаніях з налагодженим процесом адаптації показник утримання нових співробітників збільшується на 82%, а їхня продуктивність — більш ніж на 70%. А ще доповнили статтю прикладами українських та закордонних компаній. GAP Selling, Keenan – про те, як грамотно донести цінність до клієнта.

Аватар керівника відділу продажу

У продажах потрібно вміти слухати клієнта, грамотно підбирати рішення, шукати різні варіанти. Властиві екстравертам швидкість і різкість можуть зменшити успіх. У будь-якому разі немає прив’язки до темпераменту. Head of Sales Department — людина, яка відповідальна за продажі в компанії, та у певному сенсі виступає в ролі посередника між керівництвом компанії, менеджерами та клієнтами.

Що потрібно для старту кар’єри

Що повинен знати Sales Manager

DOU повертається з новим випуском рубрики, присвяченій запитанням на співбесідах, що допоможуть пошукачам роботи якісно підготуватися до інтервʼю. Раніше ми фокусувалися на технічних вакансіях, але через підвищений попит на напрям Sales вирішили присвятити нову статтю менеджерам з продажів. Це сфера співпраці бізнесу з державою, зокрема маються на увазі тендерні продажі. Менеджер, який працює в цьому сегменті, має володіти тими самими навичками, що й фахівець із роботи з B2B (великий бізнес).

Що повинен знати Sales Manager

Якщо ж ви твердо вирішили, що продажі в IT — це те, чим хочете займатися, але вам не вистачає фактичних знань, існує безліч вебінарів, статей і курсів. Якщо клієнт прийшов із запитом на кабель для смартфона, не обовʼязково він шукає саме його. Можливо, біль клієнта у тому, що він не може зарядити смартфон у машині, або шукає резервну зарядку, бо збирається у подорож — це можна дізнатися тільки, якщо поцікавитися.

Що повинен знати Sales Manager

Бізнес-аналітик більше фокусується на деталях. У Sales менеджера немає потреби (а інколи й часу) розбиратися у вузьких місцях проєкту. Він не пише документацію як бізнес-аналітики, але тісно працює з ними в ході продажу.

Його завдання теж перетинаються з роботою Sales менеджера. Це ті ж самі перемовини з клієнтом, зменшення ризиків на проєкті, комунікація з розробниками. Проте проєктний менеджер тісніше взаємодіє зі своєю командою. Він щодня спілкується з командою, з’ясовує, над чим вони працюють зараз і що робитимуть далі, які у них проблеми, намагається їм допомогти. Якщо вам цікавіше бути частиною команди розробки, відстежувати етапи створення продукту та допомагати команді рухатися до мети — то вам, скоріше, у проєктний менеджмент. Sales Manager високорівнево дивиться на весь процес.

Це обробка конкретної можливості роботи з клієнтом. На мою думку, це найскладніша частина роботи менеджера з продажів. У процесі спілкування з клієнтом треба правильно виявити його потребу, «біль» та запропонувати доцільне рішення. Якщо сейлз хоче розвиватися в професії та працювати з міжнародними клієнтами, необхідний також високий рівень знання англійської мови. Потрібно бути екстравертом, щоб досягти успіху в продажах. Темперамент екстравертів навпаки може заважати слухати й думати саме про клієнта та його запит.

Основний обов’язок сейлз-менеджера — комунікувати з людьми. Тож потрібно любити людей, вміти з ними говорити та слухати. Сейлзи мають бути цікавими співрозмовниками з розвиненою емпатією та здатністю підтримати розмову майже на будь-яку тему. Основна задача менеджера з продажу — приводити в компанію нових клієнтів. За даними DOU , середньому українському менеджеру з продажу 26 років, він має зарплату $600 і півтора-два роки досвіду роботи в ІТ. Сейлзу потрібно зберігати контакти клієнтів, інформацію щодо заявок і операцій, звіти, документацію і завдання, які потрібно зробити в електронному вигляді, щоб доступ був у всієї команди.

  • Тож потрібно любити людей, вміти з ними говорити та слухати.
  • Це означає, що менеджер повинен красиво розповісти клієнту, як на краще зміниться його життя з використанням пропонованого товару або послуги.
  • SaaS (software as a service) — програмне забезпечення як послуга.
  • Sales Department — двигун будь-якого бізнесу, адже його серце б’ється в такт із телефонними розмовами менеджерів з продажу.
  • Якщо IT-компанія розробляє власні продукти, менеджер з продажу концентрується на тому, щоб продемонструвати клієнту переваги і користь рішення і переконати вибрати саме цього виробника.

Фінальний тест, який допоможе виявити рівень засвоєння матеріалу та може стати першим етапом для отримання job offer. Сумніви можуть бути у вартості та тривалості робіт, у виборі рішення, в моделі співпраці, та в будь-чому. Наводячи аргументи, менеджер намагається прийняти заперечення та мінімізувати всі ризики.

Наприклад, клієнт купує платформу для масових email-розсилок, щоб використовувати у своєму бізнесі. Аутсорсинг — передача функцій або процесів компанією, яка не спеціалізується на якійсь сфері, на компанію, яка на цій сфері спеціалізується. Тобто клієнт замовляє мобільний застосунок і його розробляють.

Так прийде впевненість і бажання ділитися експертністю з клієнтами. Курс для освоєння відповідних навичок та технік для позиції IT Sales менеджера. Допомагає відстежувати та аналізувати відносини з клієнтами. Всі дані про процес продажу збираються в системі, в потрібний момент менеджер або директор з продажу може оцінити ситуацію в компанії. Клієнтів із 120+ країн, він повноцінно вирішує завдання продажу та маркетингу.

Тому в Inweb ми визначаємо посаду менеджерів як «спеціаліст з підбору рішень». Перш ніж зробити перший дзвінок або відправити перший email потенційному клієнту, необхідно до дрібниць знати продукт чи послугу, яку ви пропонуєте. Розуміння переваг та ключових характеристик, вміння донести цінність для різних сегментів клієнтів є основою для будь-якої ефективної розмови. Заробітна плата менеджера з продажу формується зі ставки та відсотків від вартості проданих товарів чи послуг.

Цю навичку однозначно слід прокачувати однією з перших. В ідеалі всі ці питання керівник відділу повинен опрацьовувати спільно з сейлзами, але контроль за продажами та відповідальність за результати лежить на Head of Sales Department. В ідеалі менеджер повинен чудово володіти навичкою сторітелінгу. Адже цікаві історії запам’ятовуються набагато краще, ніж сухі безликі факти і цифри. Говорити потрібно доброзичливо, щиро, без запинок, з виразом і паузами в потрібних словах. Промовляння привітання має бути доведено до автоматизму.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Close Menu